Fitness

Belofte maakt schuld en zo kan het gebeuren dat ik op maandagavond terug te vinden ben in een fittnesszaal voor een kennismakingsles. Een F1-tje in vakjargon. Het kennismakingsgesprek was wel grappig. Er komt niet elke dag iemand binnen die alleen rompspieren wil trainen. Sportspecifiek heet dat. Wilt u eerst warmlopen? Had ik net 4 km naar de sportzaal gerend. Gelukkig komen we in samenspraak toch tot een redelijk programma. Ik maakte me wat zorgen omdat mijn rug niet echt meewerkt de laatst tijd. Ik denk door de training de last minder zal worden maar gaat dat wel met al die gewichten? Belast ik mijn rug dan niet juist teveel? In het centrum zijn ook voedingsdeskundigen en een fysiotherapeut aanwezig die ik kan raadplegen. Is bij de prijs inbegrepen. Ben benieuwd.

Voorlopig verbaas ik mij over allerlei fitness apparaten. Vroeger ging het anders. Neem nu dit apparaat voor de buikspieren. Grote voordeel is dat de beweging gecontroleerd gaat en dus alleen de spieren belast die je wilt trainen. op die manier ontzie ik pijnlijke spieren en gaan de trainingen wonderwel goed. Ook de quadriceps worden stevig aangepakt met een dodelijk simpele oefening. De lange uitvalpas maar dan met gewichten in je handen van 4-6 kg. Heftig hoor. Een aantal oefeningen kan ik mooi thuis doen en die zal ik in een training inbakken. Eén keer in de week in een krachthonk is voorlopig maximum.

Zoals ik al zei voelen de oefeningen erg goed. Ik heb het idee dat ik iets gedaan heb. De dag erna heb ik stevige spierpijn. Dat is lang geleden! De dinsdagavond training staat dan ook in het teken van overleven. Lopen met spierpijn is niet simpel. Maar het is voor een goed doel en voorlopig voor een maand of 4-5. Hoewel? Ik vind dit ook alweer leuk. Ik vrees dat ik een ernstige vorm van sportverslaving heb.

This entry was posted in Edwin, fitness, Lichaam. Bookmark the permalink.

One Response to Fitness

  1. Rinus says:

    Sportschoelen is best wel eluk en goed en doe het nu ook alweer 9 jar erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *