Herbalife 24

 

 

 

 

 

Op twitter zag ik een berichte van Ingrid. Of ik belangstelling had voor een Herbalife 24 presentatie. Zeker! Ik val met mijn neus in de boter omdat het niet zomaar een presentatie is, nee het is de! avond van de introductie van herbalife 24 in Nederland. De tent zit vol en mensen worden geweigerd. Wat is hier aan de hand!

De presentatie is in het Gelredome (en nog 3 andere plekken in Nederland) en er zit veel enthousiasme in de zaal. Het doet allemaal erg Amerikaans aan. Ik kan daar doorheen kijken en zie een erg interessant product.

Het concept van Herbalife 24 is gebaseerd op 24 uurs voedingsondersteuning voor de sporter. 7 producten moeten dat realiseren. Formula 1 (extra voeding), Hydrate (water met elektrolyten) Prepare (voor de explosieve sporter) Prolong (tijdens het sporten) rebuild endurance en rebuild strenght (hersteldrank voor de duursporter en de krachtsporter, restore (’s nachts!) Het gaat wat ver om alles toe te lichten. Zie daarvoor de website.

Ingrid houdt een gloeiend betoog voor de producten. Ze weet mij te prikkelen. Ik geloof in sportvoeding en dan een concept speciaal voor sporters? Dat moet wel goed zijn. Ingrid is zo aardig om mij wat proefzakjes te sturen en daarvan heb ik de eerste vanavond geprobeerd. De rebuild. Morgen een duurloop op het programma na de duurloop van vanavond dus dat komt goed uit. De smaak is caramel. Lekker maar een beetje te zoet naar mijn smaak. Morgen probeer ik de prolong.

Aan het eind van de presentatie heb ik toch een ongemakkelijk gevoel. Over een aantal zaken doet Herbalife wat geheimzinnig. Bijvoorbeeld de prijs. Google maar eens op herbalife 24 en je zal nergens een prijs vinden tenzij je inlogd. Waar is dat nu goed voor. Op de avond worden de adviesprijzen onthult. Ik weet ze niet precies meer maar ongeveer wel. Prolong €60,- per blik (1kg) Goed voor 5L sportdrank, de rebuild is iets van €120,- (1kg) Eveneens 5L herstelddrank. Ik vind dat erg prijzig, zo ook de zaal. Herbalife is daar heel stellig in. Als je iets goeds wil moet je ervoor betalen. Tja, dat is waar. Voor mij is het wel een punt.

Tuurlijk wil ik het beste. Ik ga de TAR 2012 lopen en ga daar veel voor opzij zetten. Ook de TAR is niet goedkoop. Uiteraard wil ik dat mijn voeding op orde is en Herbalife zal zondermeer een goede toevoeging zijn. Maar 300€ per maand, ook de formula 1 is niet goedkoop, is voor mij een stevige brug te ver. Ik ga op zoek naar een alternatief.

This entry was posted in Lichaam, Training. Bookmark the permalink.

3 Responses to Herbalife 24

 1. Jannet says:

  Ik heb al meerdere meerdaagselopen en superlange ultra’s gelopen en nog nooit iets speciaals met het eten gedaan. Herbalife zal best goed zijn maar met gewoon gezond eten kom je ook een heel eind. En dan hoef je ook geen koolhydraten en zoutkorrels te tellen. Zelf een beetje nadenken en dan kom je heel ver. Genoeg en gezond, daar gaat het voornamelijk om en of dat koolhydraten, eiwitten en/of zout is maakt in die week echt niet veel uit. Normale hollandse pot voldoet prima en dan heb je ook al de goede verhoudingen. Koolhydraten stapelen doe ik ook niet aan.
  Wel oefenen in de training wat voor jou het beste werkt.
  Ultra’s loop ik trouwens op cola, eierkoeken en krentenbollen. Daar kun je heel veel van kopen van die 300 euro 🙂
  Oh ja, en Snickers voldoen prima als herstelreep….voor mij dan.
  Tip: probeer eens een keertje 2 marathons in één weekend met veel eten tussendoor en tijdens het lopen. Dat zul je ook bij de TAR moeten doen.

 2. ingrid says:

  Tja er zijn vele manieren om te komen tot gezondlopen. Een ding is een feit, en dat is dat de voeding van vandaag de dag niet meer voldoet omdat er gewoon weg te weinig inzit. Dit kun je overal lezen op internet en ook bij de onderzoeken van het RIVM. En het is erg kort door de bocht om op eierkoeken en cola te lopen. Natuurlijk kan dat, maar voor de lange termijn is het een ander verhaal. Hier zijn voldoende voorbeelden van. Vele mensen lopen op wilskracht en daar bereik je heel veel mee. Maar het lijf heeft echt meer nodig.
  De prijzen die je aangeeft kloppen niet helemaal. En dat ze niet rechtstreeks te vinden zijn, is omdat de prijzen van de wet niet meer rechtstreeks zichtbaar mogen zijn op internet. Daarbij heb je een verschil tussen prijzen van distributeurs en klanten. Dus geen geheimzinnigheid. Formule 1 is 57,00 en doe je een maand mee. Maar de Prolong is 50,25 en de rebuild endurance is 81,50 en hier doe je minimaal 2 maanden mee. Eerder 3 maanden. Dus je hebt het wel heel duur voor jezelf gemaakt. Want als je 250,00 over minimaal 2 maanden kwijt bent is het veel. En natuurlijk zijn er alternatieven dat klopt. Je moet dat doen waar je je prettig bij voelt.
  Succes.

 3. robert says:

  Over de formule 1 doe je zeker geen hele maand mee, daar ben ik het dus niet mee eens! in een bus formule 1 sport zit 524 gram, daar haal je hooguit 20 porties uit. En is dus 10 dagen te weinig!
  Ik raad ook iedereen aan naar alternatieven, want zeg nou zelf Ingrid het is allemaal geldklopperij! Jij wil gewoon de winst op de producten van herbalife met 50%!
  Terwijl als je iedereen die producten gunt gewoon voor jou inkoopprijs kunt verkopen.
  Dan ben je eerlijk bezig.
  Maar dat gun jij de mensen gewoonweg niet!
  Ik trap er niet meer in!

  Succes allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *