Uitgeloot voor de ‘Mt Blanc marathon’

De loting gebeurt achter de schermen. De enige manier om erachter te komen is om de deelnemerslijst te controleren. Laten we ervanuitgaan dat het allemaal eerlijk gebeurd, de teleurstelling is er niet minder om. De bevestiging komt door het terugstorten van het inschrijfgeld. Het is definitief. Er gaat een streep door Mt Blanc marathon.

De ‘Mt Blanc marathon’  is er eentje die op de zogenaamde ‘ bucketlijst’ staat. Omdat de inschrijving pas definitief is, als aan alle voorwaarden is voldaan had ik de voorbereiding al opgepakt. We hebben het over een marathon over 7 maanden! Moet niet gekker worden. Belangrijke voorwaarde is een medische verklaring die voor 1 janari moet zijn ingestuurd op risico van uitschrijving. Met Mirjam van Moutain Medics  een afspraak gemaakt in haar drukke schema. Ook deze dus nu gecancelled.

Maar aan de andere kant geeft dat dus ook weer ruimte om nieuwe plannen te maken. Dus aan de slag. Dat gedoe met belachelijk snel uitverkochte bergtrails en lotingen staat me steeds meer tegen dus op zoek naar alternatieven.  Nu wil ook het geval dat ik bij de inschrijving voor de Eigertrail iets te snel was. Tenminste, ik was snel genoeg om mijn inschrijving zeker te stellen. Maar blijkbaar heb ik ook een ‘ Gutschein’  gekocht.

Wat is dat dan nu weer. Een Gutschein blijkt een waardebon te zijn te besteden bij een sportevenement naar keuze van datasport Heb ik weer. Gelukkig is hij nog even geldig dus dat komt wel goed. Maar als je dan op het lijstje evenementen kijkt blijkt de keuze best wel groot. En ook nog eens allerlei incourante trails. Hé, dat is leuk. En zo kom ik bij de Swissalpine ultratrail. Voor de berglopers geen onbekende trail maar toch duidelijk minder populair. De inschrijving staat al weken open en je kan je nog gewoon aanmelden.

Voordeel is dat deze trail een week na de Eiger Trail is. Dat scheelt een stuk reizen. Een nadeel (is het wel een nadeel) is dat je een week in de bergen moet verblijven. Ik twijfel nog een beetje, ben er nog niet uit. 

Onderdeel van deze bespiegeling is het lopen van de ‘ Hardergrat trail’. Een spectaculaire trail, niet in wedstrijdverband!! Deze kan ik mooi lopen als ik dan toch een weekje moet overbruggen in die regio. Start van deze trail is in Interlaken, en laat ik daar nu verblijven voor de Eigertrail? 

Trail running the Hardergrat, a 25km ridge traverse from Interlaken to Brienz, Switzerland

Dus één ding staat vast. Na de Eigertrail blijf ik nog even hangen in Interlaken om deze trail te lopen. of ik de rest van de week ook blijf en dan de Swissaalpine aan de lijst toevoeg weet ik nog niet. 

De hardergrat zal sowieso een interessante onderneming worden. De Hardergrat is spectaculair maar niet te onderschatten. Het aantal horizontale kms valt wel mee, de verticale zijn imposant, 3000D+. Net zoveel in de Eigertrail, en die gaat over 50km! De trail heeft als voorwaarde dat er goed weer moet zijn ivm wat lastige passages en bovendien voor de foto’s.  

We puzzelen verder en zo zie je maar weer, ook als een deur zich sluit opent er elders weer een nieuwe deur. 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.