Totale waanzin

Totale waanzin. Er zijn een aantal wedstrijden in de bergen die dusdanig gewild zijn dat er bizarre taferelen ontstaan. Gisteren kon je je inschrijven voor de Eiger trail 100km. De organisatie meldt vol trots dat er 30.000 inschrijvingen zijn voor 500 startnummers. In drie minuten is de wedstrijd uitverkocht. Ik vraag mij werkelijk af of er wel 30.000 mensen zijn die deze afstand kunnen volbrengen. Vandaag kon ik mij inschrijven voor de 50km. Ik had er een hard hoofd in. Ten eerste zit ik op kantoor en moet het ergens tijdens mijn werk regelen en ten tweede is dit een van de populairdere afstanden. Ik krijg een wat cryptisch mailtje dat het geld is afgeschreven. Ben ik dan ingeschreven? 

Vanavond lees ik mijn naam op de startlijst. Het is gelukt. De organisatie meldt nu dat de 700 startnummers in één minuut zijn verkocht. Hoe is het mogelijk. Ben ik blij? Vind ik dit wel leuk? Blij wel, ik wil dat kiezeltje (medaille) ophalen. Ik noem het ‘Unfinished business’. Is het dat laatste keer? Ja dat ook. Vanaf nu ga ik alleen nog maar exotische marathons in de bergen lopen waar ik niet voor in de rij hoef te staan. 

Erratum: De Eigerorganisatie is het met mij eens.

 
WAHNSINN BEREITS BEI DER ANMELDUNG

Die Startplätze waren im Blitztempo vergriffen: 
E101 – 500 Startplätze innert 3 Minuten 
E51 – 700 Startplätze innert 1 Minute
E35 – 450 Startplätze innert 1 Minute

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *