Waarnemingen

Drie duurlopen op rij en drie bijzondere waarnemingen. Alle drie op de vroege zondagochtend. De eerste duurloop heb ik meerdere waarnemingen van allerlei mannetjesherten. Op een open veld staat een mannetje in al zijn pracht, mooi te wezen.   Even verder loop ik tegen een groep van minimaal 5 mannetjes aan bij de ‘radarpost’. Ik achtervolg ze tot de brandtoren maar helaas lukt het niet hier een fatsoenlijke foto van te maken. Erg jammer. Op gegeven moment sta ik in een veld met vijf geweien die boven het gras uitsteken. Mijn cameraatje kan dit imposante beeld niet vastleggen.

Veluwe-1-2Vorige week heb ik een waarneming van geheel andere orde. Ik ben (erg) vroeg in het bos vanwege plannen op de rest van de dag. Het is nog stikdonker als ik tegen een stapel jassen aanloop. Ik vermoed een diefstal en kijk of er iets van identiteiten in de jassen zitten. Noppes. Ik kijk ondertussen om mij heen of ik de eigenaren zie. Na een minuut of vijf zie ik verderop een grote kerel in een t-shirt naar de maan zwaaien en roepen. Ik denk wegwezen! Vermoed dronken Oost-Europese gastarbeiders die hier kamperen. De rest van de training zie ik continu politie inclusief een helikopter die boven mijn hoofd blijft hangen. Blijkt te gaan om een man die een auto heeft verlaten op de Veluwe met achterlating van een afscheidsbriefje. Heeft niets met elkaar te maken maar de training is wel apart.

Klapekster-1Klapekster-2Vandaag reageer ik op een piepend geluid in de struiken. Liggen twee klapeksters dingen te doen die in de lente thuishoren. Blijkt een ernstig bedreigde soort te zijn die op de rode lijst staat. De ene vliegt de boom in, de andere is duidelijk groggy. Omdat de vogel nogal paniekerig reageert blijft ik een beetje op afstand.

Op aandringen van Monique meld ik mijn waarneming bij Dutch Bird Alerts. Mijn waarneming wordt geweigerd. Klapeksters worden te vaak gespot. De laatste 5 jaar zeker 6 keer. 🙂

De trainingen gaan met wisselend succes. Ik wind me er niet erg over op. Dat moet straks wel beter gaan maar op dit moment accepteer ik maar hoe het gaat. Grootste spelbreker zijn de voeten en enkels. Die zijn langdurige belastingen ontwend. Ook vermoed ik dat het feit dat ik zwaarder ben dan vroeger hiermee te maken heeft. De opbouw zal dus wat meer hersteltijd vragen.

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *