Veel beter

Veluwe-3

Een goede trainingsweek. Alle trainingen worden volbracht. Vier hardlooptrainingen en twee krachttrainingen. En bovenal de kracht is weer terug. Loop ik mij donderdag nog in de verzuring de heuvel op en gaat vrijdag de heuveltraining moeizaam, vandaag loopt het allemaal als een zonnetje. Pas donderdag besluit ik definitief niet naar de Vaalserbergtrail te gaan. De benen geven nog de verkeerde signalen. Hoe anders is dat vandaag.

Veluwe-4Dat er vandaag getraind gaat worden staat buiten kijf. Dat betekent dat ik het feestje van gisteravond bijtijds verlaat en dat ik me enigszins inhoud met de alcohol. Ook besluit ik het rondje eens andersom te lopen. Dat blijkt een goed idee. Het hoogteverschil zit vooral in de laatste 15km van mijn vaste rondje en zodoende heb ik dat maar vast gehad. We starten dus bij de schaapskooi.

Veluwe-6

Op de Tunnekesweg kom ik voor het eerst een (levende) hagedis tegen. Hij ligt lekker te zonnen op het pad en schiet het gras in als ik langskom. Het lukt er een (matige) foto van te maken.

Maar het is nog niet op. Bij de radarpost stap ik zowaar bijna op een slang! Het beest is een centimeter of 40 en razendsnel. Mijn eerste reflex is wegspringen. Het zou zomaar een adder kunnen zijn en daar wil ik geen gesprek mee voeren. Achteraf denk ik dat dit niet het geval is en dat we hier te maken hebben met een gladde slang of een ringslang.

Het beest is snel in het gras en een foto lukt niet. Het plaatje lijkt er nog het meest op. Signalement: bruin, 40 cm , dun, erg beweeglijk.

Hoe is het mogelijk. Beide beesten heb ik de afgelopen 10 jaar niet gezien en vandaag zomaar een dubbele waarneming. Het zal aan de zon liggen. het is lekker warm.

glslang2De eerste 10 km van vandaag gingen redelijk maar niet echt geweldig. In mijn hoofd heb ik rust omdat ik met mezelf afspreek om terug te gaan als het niet wil. Minimum afstand is 20k Maar na 10 km krijg ik de geest en loopt het lekker. Op km 15 zet ik mijn muziek op en vlieg ik over de Veluwe. De kracht in mijn benen die ik afgelopen weken heb gemist is opeens weer terug. De heuveltjes stellen niks voor. Alle lopers voor mij gaan eraan.

Het komt allemaal samen. Op de Posbank lopen vrij veel paarden rond en die zijn erg vrolijk. Zij rennen met me mee. Ook is er jong kroost. Zou het dan toch lente zijn?

Veluwe-8

Al met al een prima trainingsweek. Niks te mekkeren? Jawel toch. De pull-ups willen momenteel niet zo erg. Heb mijn elleboog geforceerd/geblesseerd.

This entry was posted in Edwin, fitness, Trail, Training, Veluwe. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *