Comfortzone

Sommigen noemen het ‘uit je comfort zone’ stappen. Zelf houd ik het maar op afwisseling. Uit gemakzucht loop ik vaak hetzelfde rondje. Inmiddels heb ik een stuk of 10 vaste rondjes op de Veluwe. Veel nieuwe paadjes vind ik niet vaak meer. Hoewel de Veluwe prachtig is, vind ik het soms ook gewoon saai. Inmiddels ken ik de meeste paadjes wel. Tijd voor iets anders.

PBLOmdat ik zondag een asfaltloop heb gepland leek het mij slim om dat nog weer eens uit te proberen. Even kijken of mijn asfaltschoenen het nog doen. De club geeft geen training dus moet ik zelf maar iets verzinnen. Om die reden loop ik op Hemelvaartsdag de Posbankloop. Een asfaltloopje over de Veluwe. De laatste keer dat ik die (officieel) liep was in 2006. Lekker simpel omdat de start ongeveer naast de deur is.

Zoals gebruikelijk geen warming up maar gewoon rustig warm lopen. Na een paar km lijkt het toch wel lekker te gaan en besluit ik er een tempoduurloop van te maken. Het eerste stuk is vlak tot aan het pannenkoek restaurant Strijland. Links af de Posbank op. Ik herinner mij nog dat ik de laatste keer moest wandelen op de beklimming. Nu is dat bepaald niet het geval. Hierna het verraderlijke stuk vanaf het Posbankpaviljoen dat vlak lijkt maar zeker niet is. Afdalen naar de Emmapiramide en dan de muur. Vervolgens weer hard naar beneden tot aan kasteel Rozendaal en dan nog een lange finish op de Rozendaalselaan. Ik klok een 1:14. Dat is best rap voor mijn doen. Ik kijk nog eens naar mijn wedstrijduitslagen en zie dat mijn beste tijd op deze loop 1:14:15 is. Ik loop nu 15 seconden langzamer. Niet slecht voor een doordeweekse training.

Onderweg denk ik na over een uitnodiging die mij bereikte voor een biertrail. Die combinatie laat mij rechterop zitten. Toch heb ik er moeite mee. Het concept is gebaseerd op de ‘beermile’. Een mijl rennen op een 400 meter baan en elk rondje een blikje bier. Het record staat op 6:42 minuten. Als je overgeeft moet je een extra rondje. Ik weet het niet. Het doet mij denken aan de ‘colorrun’ waar je bij elke verzorgingspost wordt bestrooid met poederverf. Ook de ‘obstakel runs’ lijken hier op. Ook die zijn er in verschillende varianten: modder, klimmen,water enz. Op de fitness club hangen de posters. Wat een bedragen vragen ze daarvoor! Uit je comfortzone stappen vind ik wel leuk maar deze varianten weet ik nog niet.

This entry was posted in Training, Veluwe. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *