Haarlem

Haarlem-001-2Een herstelweek. Altijd lastig. Moet je minder doen terwijl het net zo lekker gaat. Uiteindelijk lukt het nog best aardig. Dinsdag is een hersteltraining vanwege de 7heuvelenloop. Donderdag  is een baantraining, Yuck! Dat is makkelijk, die slaan we direct over.  Vrijdag wil W samen met zijn vrienden fitnessen (lees zonder vader). Kortom het gaat best ok.

hoogtetrainingAlsof het zo moet zijn ontmoet ik vrijdag tijdens mijn heuveltraining de groep ‘slow-sport‘ De dames vragen zich af waarom ik die heuvel op en neer ren. Trailrunnen? Is dat leuk? Tijdens een kopje thee (Na heuvel 8 🙂 ) licht Désirée het concept van ‘slow sport’ toe: ‘Genietend bewegen in een natuurlijke omgeving’ Het lijkt wel trailrunning.  De dames vinden het leuk en vertellen thuis het verhaal. Een van de dames vertelt het aan dochter en ciko-athlete Elles, die direct concludeert dat dit dan wel Edwin moet zijn geweest. De cirkel is weer rond.

Haarlem-001Ook de lange duurloop moet eraan geloven. Hiervoor in de plaats loop ik een rondje in Haarlem met Jacolien. Ik verwacht een rustig loopje in een vertrouwde omgeving. Maar nee, Jacolien heeft een tempoduurloop in het schema staan en een tempoduurloop zal het worden. Het resultaat is niet zulke beste foto’s Mijn schuld want ik neem niet de tijd om even te stoppen.

Haarlem-001-3Toch is het een leuk rondje. Ik kom zelfs in de buurt van mijn ouderlijk huis. We komen tijd tekort. We hebben elkaar veel te vertellen en komen aan een heleboel zelfs niet toe. Wie heeft bijvoorbeeld net als Jacolien  de verzamelde werken van Plato in de kast staan? Een citaat dan:

‘Als we van vrouwen verwachten dat ze hetzelfde werk verrichten als mannen, moeten we hen natuurlijk wel hetzelfde leren’; Plato (ca. 427 v.Chr. – 347 v.Chr.)

Ik denk dan dat bij deze vrouw ,we als mannen moeten opletten dat we wel hetzelfde blijven leren; Edwin (1963 – ….)

In ieder geval komen de hardloopplannen uitgebreid onder de aandacht. We zien deels parallellen maar toch ook een eigen traject. Geeft niks. Wel moeten we maar eens iets in de Ardennen gaan organiseren. Kortom, genoeg stof om de week weer door te komen. Hierna gaan we beiden ons eigen pad. J gaat naar een literaire bijeenkomst, ik ga bowlen met de familie. Tsja.

This entry was posted in Training and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *