Montferlandtrail

De Montferlandtrail? Nooit van gehoord? Kan kloppen. De trails (zoals de Posbanktrail) schieten als paddestoelen uit de grond maar deze bestaat niet. Hoe gek het ook klinkt maar deze trail vindt zijn origine in de marathon van Berlijn. Iemand deed de suggestie voor deze route en vele maanden later is hij nu dan toch gelopen.

MFT-1

Het parcours is fantastisch uitgezet. Zelden zo veel duidelijke bordjes gezien. Enige puntje is misschien de mountainbikers. We volgen dan ook de mountainbikeroute van Montferland. We starten op de peeskesbult. De route is eenrichtingsverkeer. Mountainbikers mogen maar één kant op. De reden is het feit dat het bijna volledig om singletracks gaat. Passeren is met fietsen van beide kanten eigenlijk niet mogelijk. Het levert wel een heel mooi parcours op. Bovendien heeft het tot effect dat we eigenlijk maar weinig moutainbikers tegenkomen.

MFT-2

Onderweg worden we menigmaal verrast met mooie vergezichten zoals deze. Het ‘boerenhart’ van Jan gaat menigmaal sneller kloppen. Alle trekkers die we tegenkomen gaan op de foto, zo ook een koolzaadsubsidieakker van 7% terreinoppervlakte. Ja dat weet Jan dan weer. 

MFT-3

We zijn met een klein groepje trailers. Het enthousiasme voor trailen neemt steeds meer toe bij de CIKO-leden. We constateren unaniem dat dit toch eigenlijk het ultieme trainen is. Lekker in het bos. Alle lopers zijn inmiddels ‘Salomon’ aanhangers. Crossmax, XT-wings, Speedcross. Ieder heeft zo zijn voorkeur maar over het merk zijn we het eens. Fijne schoenen. Nancy laat trots haar nieuwe aankoop zien. Een mooie Salomon rugzak. Helaas is hij ietsje te groot. Maar Wim past hem wel en neemt hem over. Het blijkt dus maar weer dat je ook rugzakken moet passen. Ze komen (soms) ook in verschillende maten. Dus Nancy, kijk hier maar eens.

De route blijkt toch behoorlijk uitdagend. Het aantal hoogtemeters valt nog mee. Een 378D+ maar genoeg. Zelf gebruik ik de training om te zien hoe het ermee staat. Van Limburg Zwaarste wil ik goed herstellen alvorens ik weer verder opbouw. Dat lijkt gelukt. Helaas moet ik snel weer naar huis. Het terrasje naast de finish moet ik missen. Geen peeskeskoek met koffie voor mij. Volgende keer dan maar.

MFT-4

This entry was posted in Trail, Training. Bookmark the permalink.

One Response to Montferlandtrail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *