Crosstraining

MTB_HBO-4De laatste vrijdag van augustus besteed ik aan de HBO fietsttocht. Nog nooit van gehoord maar blijkbaar organiseren HBO instellingen om de beurt elk jaar een fietstocht. Dit jaar valt de beurt aan de HAN. Een enorm evenement met honderden deelnemers. De meesten doen mee aan de wielrentochten van 90 of 130 km of de ‘gewone’ fietsttocht van 45km. Zelf doe ik mee aan de MTB-tocht. Duidelijk de minst populaire met 41 inschrijvers en 21 deelnemers. Jammer want de omgeving is prachtig. In het gebied van ‘Berg en Dal’ kan je prachtig MTB en ook trailrunning in dit gebied is populair. Over enkele weken organiseert de ‘funrunner‘ hier ook weer zijn jaarlijks terugkerende ultra. Het parcours lijkt erg op die van de MTB route.

MTB_HBO-2

Samen met een collega, Peter de B.  vertrek ik vanuit Velp met de trein naar Nijmegen. Strak plan zij het dat de NS weer weigert mee te werken. De ellende stapelt zich in rap tempo op en al snel concluderen we dat we gaan fietsen naar Arnhem. Fietsen naar Nijmegen lukt niet meer. Daarvoor zijn we al te laat. In gestrekte draf in iets meer dan een kwartier redden we het om een rijdende trein te pakken die ons naar Nijmegen brengt. Vanaf Nijmegen nog een stukkie naar de campus. We registreren onszelf, graaien wat snelle jelle’s van de tafel en schieten naar de start. Wij zijn op tijd maar een groepje Groningers neemt ruim de tijd. Het startschot gaat een kwartier later.

We fietsen naar het Groesbeekse (?) bos en delen ons in groepen. Een snelle en een minder snelle. Wij sluiten ons aan bij de snelle. Nu blijkt dat er tussen snel en snel een groot verschil zit. Binnen een km ben ik de voorrijder kwijt, heeft iemand een lekke band en iemand een gebroken derailleur. Kortom dit gaat niet werken. Ik zak een groepje en dat is beter. Er gaat ook een tweetal mee dat conditioneel de tocht wel aankan maar niet de kracht en vaardigheid heeft. Ook de techniek laat het wat afweten. Het MTB-en gaat zo wel heel erg ontspannen. Bij de lunch ontstaat een uitgedunde groep en met hen knallen we door de tweede helft. We stoppen even bij de opnames van ‘ the biggest loser’. Nog nooit van gehoord maar elke dag te zien op SBS6 .

MTB_HBO-1-2De begeleiding is in goede handen van twee studenten. Luc en Lotte. Lotte was vorig jaar 3e bij het NK en we volgen een deel van de NK route. Knap hoor! Luc heeft duidelijk ook al eerder geMTB’d. Als hij even aanzet kost het me heel wat moeite om aan te klampen. Sommige afdalingen zijn gewoon heftig. Hier raak in mijn pedaaltjes een paar keer kwijt. Al snel ontstaat er een ritme. Als Luc aanzet weet ik direct dat er iets bijzonders aankomt. Terugschakelen of aanzetten.

Uiteindelijk fiets ik een km of 60 met ongeveer 42km MTB route. Goede crosstraining. Bij aankomst op de campus maakt de organisatie zich op voor BBQ en feest. Dat is aan mij niet besteed. Ik vond het prima zo.

This entry was posted in MTB. Bookmark the permalink.

2 Responses to Crosstraining

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *