Inpakken

tas

Ik had mij goed voorbereid en genoeg kleding meegenomen naar mijn vakantieadres. Nu kan ik beslissen wat ik meeneem naar de Alpen. Onderscheidende factor is de weersverwachting

De afgelopen dagen ben ik verwend met temperaturen van 25 tot 35 graden. De weerberichten die ik zie voor komende dagen in de noordelijke alpen geven allemaal lagere temperaturen aan. Prima. Wat ik minder vind is dat er veel regen wordt voorspeld. Tijdens het lopen geen probleem. Na het lopen levert het natte zooi op die je nooit op tijd droog krijgt. Plastic zakken dus.

Maar zoals Jacolien altijd nuchter opmerkt. Je kan het weer niet veranderen dus maak je er vooral niet te druk over.

In mijn rugzak twee jasjes. de Waterdichte jas die ik al had en een waterafstotende tweede jas om uit te proberen. Ter beschikking gesteld door Scarabee. Bedankt Marc.

De tas is verder gepakt met de bekende spullen. Grootste verschil is dat ik ook mijn ascics heb meegenomen. Wanneer het parcours niet al te technisch wordt, lijkt deze schoen me prima.

De laatste dagen heb ik mezelf erg rustig gehouden. Was nog een downhill op de MTB van plan maar dat viel in het water vanwege een lekke band. Koen gaat wel en is ruim voor mij (auto) thuis. Benieuwd naar de maximum snelheden, maar hard gaat het zeker. Ook nog naar 24oo meter gewandeld in Hirzen. Wel met kabelbaan. Daar kreeg ik voor het eerst wedstrijdkriebels. Het gemak waarmee ik naar boven loop voelt goed. Hoogste punt in de Alpen de komende dagen  is 2900 meter. Ver boven de sneeuwgrens. Op 2400 meter is het hier gewoon warm. We drinken een vers glas ‘Frissche Buttermilch’

Net als vorig jaar heb ik de intentie om elke dag verslag te doen. Te beginnen met morgen. Hotels zeggen te beschikken over wifi maar dat moeten we nog maar zien. Het begint te kriebelen, maar nog niet teveel. Ik heb hier Bertrand ontmoet die behoorlijk sportief is ingesteld.  Ik heb geprobeerd uit te leggen wat ik ga doen de komende dagen maar erg begrijpen doet ie het niet. Mijn kriebels maar bewaren voor morgen.

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

One Response to Inpakken

  1. jacolien says:

    Ha, maar Jacolien bedoelt natuurlijk niet te zeggen dat het niet slim is je erop voor te bereiden hè, op dat weer… Dus, dat doe je goed (en natte zooi is inderdaad altijd lastig).

    Je bent vast goed geacclimatiseerd. Kabelbaan klinkt ook erg verstandig, om je niet al te zeer te vermoeien nu (maar eigenlijk denk ik natuurlijk: wat? watje!). En over verstandig: een glas frische Buttermilch? Jemig Edwin!

    Die kriebels komen wel – en bedaren ook vanzelf weer. Nogmaals: veel plezier en ik kijk uit naar je verslagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *