Ruhpolding dag 2

Slapen gaat goed hier. De gastdame doet haar uiterste best om het naar onze zin te maken. In heuse klederdracht wordt het ontbijt geserveerd en wij proppen ons vol. Vanmorgen hebben wij de een stukje in de omgeving gelopen. Dat is te doen. Licht glooiend omhoog, soms opeens flink steil en met de huidge temperatuur (24 graden) loopt het zweet van onze ruggen. Hoe anders zijn de berichten van de UTMB een stukje verderop in de Alpen. Regen en sneeuw, gevoelstemperaturen van -10!! Dat weer komt deze kant op weten we en het wachten is erop wanneer het hier losbarst.

Het loopje van vanmorgen leidde ons naar een klokkensmid waar 400 jaar lang beierse klokken zijn gemaakt. Dat hebben we even van binnen bekeken. wel grappig. In de beste tijd werkte hier een smid met 9 gezellen 6 dagen per week, 14 uur per dag. Dat moet heftig geweest zijn. Aan de foto’s te zien geen benijdenswaardig bestaan. Uiteraard gaan we los op een paar klokken (koeiebellen). Wow dat is hard!

We houden vandaag een beetje rustig bezig met lezen en wat internet. Overigens is het internet met wisselend succes. Internet gaat redelijk maar mail/sms zit helemaal vast. Als ik niet op berichten reageer houdt er dan rekening mee dat wifi hier soms wat moeizaam gaat.

Vanmiddag hebben we onze tas opgehaald. Ik denk dat we de allereersten waren. Hoeven niet in de rij te gaan staan en 10 minuten later zijn we 100 euro lichter (statiegeld bib en bus naar het vliegveld straks) en een mooie Salomontas rijker. De tas zit vol met goodies wat natuurlijk altijd leuk is. Sommigen erg handig, sommigen een raadsel. Wat moeten wij in hemelsnaam met een kaasplankje?

Voor de registrationoffice ontmoeten we Els Priester en Ben vd Giessen. Team 70 die al een paar dagen op hoogste stage is in de bergen. Het is leuk om te zien hoe de atleten het dorp overnemen. Strakke koppen in getrainde lijven. Je pikt ze er zo uit.

fotoalbum

 

This entry was posted in Training. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ruhpolding dag 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *