TAR 2012 Dag 1 Ruhpolding – St. Johan in Tirol

Eindelijk, eindelijk, eindelijk begint de TAR. we zijn er toch ruim een jaar mee bezig geweest hard getraind en eindelijk is vandaag de start. En wat voor een. Het is een treffen van bekenden, de hele omgeving is verbouwd. Het wachten is op de helikopter dus we vertrekken te laat maar niemand die dat boeit. als we eenmaal starten krijg ik toch een heftig kippevelmomentje die hard binnenkomt. Moet even slikken

De weersverwachting is uitstekend. Graadje of 12 met op hoogte dalend tot 7. Lange tight en lange mouwen dus. Maar vooral geen! regen. Op de eerste 5 km regent het nog een beetje maar al snel houdt dit op. de eerste km’s zijn cadeau km’s. Ligt omhoog van 600 naar 800 meter over 10 km. Dit gaat rennend. Voor we het weten zijn we al bij de eerste stop.

De omgeving is meteen mooi. Waterpartijen, watervallen. Erg mooi. De eerste klim naar winkelmoosalm gaat makkelijk. Dat verbaast ons wat want de roadmap geeft rode stijginghelling. In no time zijn we op km 25. Als we dit tempo doorzetten komen we binnen 6 uur binnen. Maar we rekenen ons te vroeg rijk. de klim naar straubinger is stevig met flink steile stukken. Het venijn komt pas hierna. Van 30km naar 36 km steil naar beneden. Dat stuk kost ons erg veel tijd want is zeer technisch maar vooral heel erg glad. Modder, water, gladde stenen maar wat veel erger is nat gras. Op een alpenweide waar we naar beneden gaan glijdt iedereen onderuit. Als je van beneden naar boven kijkt is het hilarisch. Vooral omdat je dan al beneden bent.

(Leuke foto he Sofie. Deze is voor jou!) Als je dan weer beneden bent krijg je meteen weer 4 steile km’s omhoog. Met een stevige pas gaat dit vrij goed omhoog. Het blijkt dat ons sterke punt op het stijgende deel ligt. Hier halen we veel mensen in. Bij het dalen worden we echter voorbijgevlogen door allerlei waaghalsen. Ongelofelijk. Na het stijgen uiteraard weer dalen en dat is weer opletten geblazen.

Het laatste stukje naar St. Johan is bijna vlak maar heel erg saai. Km’s lang rechte weg naar het plaatsje dat maar niet dichterbij komt. Hier is bij mij de snelheid er een beetje uit en Frans loopt hier makkelijk. erg frusterend is dat de km’s niet kloppen met mijn Garmin. Als ik lees dat we er nog maar vier hoeven en dan een bordje tegenkomen met nog 5 te gaan wordt je niet vrolijk.

Het onthaal bij de Finish is weer geweldig. We worden uiteraard omgeroepen hoewel onze namen lastig zijn. We Finishen als 13e in onze catagorie (van de 21) in 7 uur 36 of zoiets. Over de laatste 25km dus 4,5 uur gedaan. Over positieve split gesproken!  We ontvangen een Buff voor de moeite en doen ons vervolgens tegoed aan cola, soep, bier, chips etc etc. We proppen ons behoorlijk vol.

Tegenvallertje is dat het hotel wat verder weg is. Dat is weer een flinke tippel (wel 10 minuten!!) want de shuttleservice valt een beetje tegen. Het hotel brengt ons met nog een paar anderen naar de pastaparty. Ook vanavond weer goed verzorgd. De briefing laten we voor wat het is. Door de slechte acoustiek horen we erg slecht wat er besproken wordt en de dingen waar het om gaat horen we pas helemaal aan het eind. We gaan dus weer vroeg terug om nog wat bij te komen op onze kamer. In Landhaus Almsdorf. Onze vieze kleding mag drogen (na gewassen te hebben) in een speciaal kamertje. Onze schoenen komen op een speciaal droogrek! Luxe!

conclusie:

Wat een feest om hier te zijn. 50 toch wel pittige km’s voor een eerste dag vinden we eigenlijk allemaal teveel. Zeker als je pas om 9 uur start. Er waren er zat die nog net op tijd voor de pastaparty aankomen en dan meteen kunnen aanschuiven. Krappe dag dus. Het lopen ging vandaag redelijk soepel hoewel het tweede deel duidelijk zwaarder was dan gedacht. Moesten iets meer in de reserves dan we van plan waren maar he dat hoort er nu eenmaal bij.

Foto’s

This entry was posted in Training, Trans Alpine Run. Bookmark the permalink.

5 Responses to TAR 2012 Dag 1 Ruhpolding – St. Johan in Tirol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *