Te(g)(k)enslag

Het moest er een keer van komen. Tekenellende. Met enige regelmaat heb ik de afgelopen maanden teken van mijn benen verwijderd. Ik ben er erg alert op. Nu wordt mijn been ontsiert door een rode vlek en dan weet je al hoe laat het is. Een antibioticum kuur moet de infectie stoppen en mijn lichaam moet de infectie bestrijden zegt de bijsluiter. Ik kan me de teek zelfs nog herinneren. Deze was lastig te verwijderen met een pincet. Ik vermoed dat het dus niet helemaal gelukt was.Voor een besmetting is een 24 uurs window. Volgens de huisarts hoeft het geen consequenties te hebben voor mijn TAR voorbereiding. Gelukkig maar. Leuk is anders.

This entry was posted in Lichaam, Medisch. Bookmark the permalink.

3 Responses to Te(g)(k)enslag

 1. Marlies says:

  Een teek verwijder je natuurlijk ook niet met een pincet! Tip: voor een paar euro koop je een tekentang (je hebt tegenwoordig van die hele handige, soort van schepje) bv bij Bever. Lijkt me een onmisbare investering in je voorbereiding! Verder natuurlijk super dat je al die km’s van afgelopen weekend zo goed aankunt.

 2. jacolien says:

  Tiny little bastards zijn het! Ik verwijder ze ook altijd met pincet (of zelfs met de nagels), maar zal toch ook eens langs de Bever gaan voor een echte tekentang. Ik hoop dat je idd op tijd bent met de antibiotica.

 3. Jannet says:

  Komt wel goed jochie:-)
  Ik had ook zo’n prachtige rode plek (en had achteraf gezien al meerdere klachten die op Lyme duiden) en kreeg antibiotica. Van die antibiotica heb ik wel bijwerkingen gehad (even rekening meehouden en er niet van schrikken als je een beetje vaak naar de wc moet) maar daarna ging het al heel snel beter. Na 2 weken ben je weer zo goed als nieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *