Arnhem, Veluwe Groot (=Favoriete Rondje)

Vandaag neem ik afscheid van mijn favoriete rondje. Vijf jaar geleden heb ik rondje bedacht, fijngeslepen, bijgesteld. Ik loop hem op zondag en ken elk bochtje, elk bultje, elk hekje. Op elk plek heb ik een herinnering. Een hert, een zwijn, een boom, een naaktloper, een hondenslee zelfs een favoriete plasplek. Ik vind het een merkwaardig fenomeen mijn favoriete rondje. Waarom niet zwerven? Het gekke is dat wil ik juist niet. Gewoon in een flow lopen. op de automatische piloot de bochten nemen, inhouden, klimmen. Beetje sparen voor het zware stuk, plekje waar ik mijn water kan bijvullen. In gedachten kom ik los van mijn lichaam. In het eerste uurtje worden alle wereldproblemen nog opgelost, hierna ben ik weg. Voorwaarden zijn wel een goede conditie en niet teveel volk. Vandaag lukte het weer even na een valse start vorige week. Vorige week was de vorm ver te zoeken en met moeite perste ik er een 22km uit. Door mijn aanstaande verhuizing komt van lopen helemaal niks terecht. Het is verbazingwekkend hoe snel de vorm dan weg is. Je lichaam neemt actieve rust. Vandaag kwam ik weer in de flow na 15km. Dat duurde tot een km of 25. Hierna moest ik weer werken. Ging wel maar moeizaam. Na 33km ben ik weer thuis. Tsjee wat heb ik dit gemist. Woensdag is de verhuizing. Zal wel weer even duren voordat ik weer een nieuw rondje heb gevonden.

Voor de details:
http://nl.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1586869
This entry was posted in Edwin, Lichaam, Trail, Training. Bookmark the permalink.

3 Responses to Arnhem, Veluwe Groot (=Favoriete Rondje)

 1. Gerwin says:

  Hallo Edwin, ik begrijp nu dat de Veluwe weer volledig voor mij is? Je gaat verhuizen? Ik hoop voor je dat daar een vergelijkbaar mooi loopgebied te vinden is. Dan ga je toch zeker wel afscheid nemen door de Veluwezoom trail te lopen eind juni met een mooie revanche op 2011?
  Ik ben zeer benieuwd naar je rondje van 33 km. Zou je deze willen delen? Nu je gaat verhuizen durf ik het je te vragen 🙂 Hartelijke groet, Gerwin

 2. Lekker-Weg says:

  Valt mee hoor Gerwin. Mijn verhuizing gaat 4,5 km richting de Posbank. Ik blijf op de Veluwe rennen alleen het favoriete rondje zal het niet meer worden. De route is zo ingedeeld dat ik diep in het bos ben als de MTB-ers op de fiets stappen. Ik kan het rondje nog steeds lopen maar dan ben ik na een uur op het drukste gedeelte. Niet mijn ding. De Veluwezoomtrail heeft twee enorme nadelen. Ik loop grote delen van die route bijna elke week. Ten tweede ik vind hem erg duur. Enige reden dat ik hem wel wil lopen is omdat er meestal veel leuke trailers meedoen. De route zet ik in een berichtje

 3. jacolien says:

  Die nadelen beletten je natuurlijk geenszins (integendeel, zou ik zeggen) om die leuke lopers te komen aanmoedigen en een biertje met hen te drinken na afloop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *