Inov-8 Rocklite 285

Vandaag beloof ik mezelf rustig aan te doen.  Vorige week deed ik dat ook om vervolgens 32km te lopen. Nu houd ik het strak, een kort rondje. Om mij extra te motiveren nu eens echt kort te gaan heb ik één paar van mijn nieuwe schoenen aangetrokken. De Inov8 Rocklite 285. De strategie werkt Het blijven er vandaag 22 en dat is goed. Helaas kom ik pas na een km of 10 in een lekkere cadans dus qua training was het niet de beste. Het weer werkt mee. Om 7 uur staat er al een heerlijke lage zon en het bos ligt er mooi bij. Wat ook niet helpt zijn de teken. Ik weet nu exact waar ze zitten op de route en na dit stuk verwijder ik de beestjes meteen. Bij 10 ben ik gestopt met tellen.

Wat wel erg leuk is zijn de schoenen. De Rocklite 285 is de grotere broer van de 315. Mijn eerste paar 315 zijn nu wel een jaartje oud en zijn aan vervanging toe. Ik heb daar ruim 14oo km op gelopen. Voor mijn doen een ongelofelijk aantal km’s met één paar schoenen. Meestal zijn ze na een km of 800 wel op. Dus toen Monique weer eens naar Amerika moest heb ik daar een nieuw paar 315 besteld. Prijs aldaar is ong 100 dollar en omgerekend naar euro’s ben ik voor €70,- klaar. Voor die prijs durfde ik ook wel een stapje te maken naar de 285. Schoenen zijn bijna hetzelfde. Het verschil zit ‘m in het gewicht. 30 gram lichter. Lijkt weinig maar is toch zo’n 10%. Het verschil is gigantisch als je hem vergelijkt met mijn straatschoenen de ascics gel nimbus 12. Die weegt 345 gram. Als ik die schoenen aantrek lijken het wel klompen. Ook daar probeer ik een alternatief voor te vinden maar daar later meer over.

Het gewichtsverschil is te verklaren door de mindere demping 2 arrows in plaats van 3 en de opbouw. Die is wat dunner. Vanaf het moment dat ik ze aantrek zitten ze als gegoten. Ze voelen zelfs beter dan de 315. Dat blijkt ook wel als ik halverwege ben en merk dat mijn veters niet vastzitten. Ik had zo door kunnen rennen. Het zou zomaar kunnen dat dit mijn favoriete schoen wordt voor de Veluwe en de Ardennen. Voor de bergen denk ik toch aan iets stevigers. Heb nog even om dat te bedenken.  Hoewel. Deze hebben wel de sticky rubber. Ik kan eigenlijk maar één minpuntje vinden. Ze zijn wel erg rood.

This entry was posted in Materiaal. Bookmark the permalink.

One Response to Inov-8 Rocklite 285

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *