P’tit Tour des Fiz

Vandaag besteed ik veel voorbereiding aan de trail van 1 augustus.  Wat gedoe met voorlopig en definitieve inschrijving. Een website die geen rekening houdt met Nederlandse deelname. Ik word erg goed geholpen door het Office du Tourisme, in het Engels. Gelukkig heb ik een Franse zwager die mij helpt waar ik er niet uitkom. Zo weet ik nu dat Réglement ook rekening betekent.  Maar vandaag kwam het verlossende woord. Het Office du Tourisme heeft mijn deelname bevestigd, Nu nog een Medische attest of een licentie mailen en dan is dat deel geregeld. Ik heb besloten een dag eerder te gaan zodat ik me ‘s-ochtends niet zo hoef te haasten. Geen probleem, gratis camping bij de start en voor €8,- een pastaparty. Heb de camping even opgezocht. Volgens mij niet veel meer dan een weiland met 25 plaatsen met uitzicht op de Mont-Blanc. Top!

Ook heb ik mij in het parcours verdiept. Het officiéle parcours is 63 km en dat is iets teveel van het goede. Er is gelukkig een variant die heet de kleine Toren. Het is een trail van 30 km. Zover het goede nieuws. De korte trail kent de helft van de hoogtemeters van de trail maar is nog altijd goed voor 2300m. Vergelijkbaar met La Bouillonnante maar net iets minder. Daarnaast gaat het hier om 2 cols en dat is toch net iets anders denk ik. Het is dus zaak uitgerust aan de start te komen maar ik laat het er niet op aankomen. Ik heb mij verdiept in trekking poles. Rennen met stokken. Op diverse sites heb ik gelezen dat het lopen met stokken de belasting van de benen met 20% reduceert. Die belasting zit dan in de armen. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb stokken besteld. Heb mij wederom laten adviseren door Martine. (overigens staat zij met een heel mooi interview in de nieuwste uitgave van Run2day, de moeite waard!). Zit nog een heel verhaal aan vast maar dat bewaar ik voor een andere keer. Zo zou het toch moeten lukken lijkt me.

 Het is nog een beetje lastig in te schatten wat voor weer het wordt op 1 augustus. Waarschijnlijk warm maar dat weet je niet zeker. De start is op 1350m en de cols gaan tot 2250 en 2350m. Het kan dus ook best fris zijn. Als je kijkt naar de video’s van 2009 zie je dan ook een merkwaardig wedstrijdverloop. Door slecht weer wordt de wedstrijd een aantal uur stilgelegd. Hierna gaat men gewoon weer verder. Lijkt me niet erg prettig maar geeft wel aan dat je hierop voorbereid moet zijn. Verplicht is dan ook dat je naast water, fluitje en deken nu ook een shirt, windjack en handschoenen moet meenemen. Als je dat zo bij elkaar optelt kom je nog op een aardig gewicht. Ik schat zo’n 3 kg.


Trail du Tour des Fiz – 5 jours
Geüpload door alliance-reseaux. – Ontdek de laatste en beste sport fragmenten.

This entry was posted in Wedstrijd and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to P’tit Tour des Fiz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *