Pittig trainingsblok

Ja, ja je moet er wat voor over hebben om de hardloop4daagse te lopen. Gisteren ontmoeten wij Chiel uit Vlaardingen die als gastloper meeliep in de groep. Een goede loper die zich heeft ingeschreven voor de 100 van Apeldoorn. Tijdens de training liet hij zich ontvallen toch wel erg tegen de afstand op te zien! Ik kan dat wel beamen, doe ik ook.

Vandaag heb ik nog een tempoduurloop gedaan om het trainingsblok af te sluiten. Een blok van 4 dagen achter elkaar.  In deze 4 dagen loop ik 70 km. De laatste drie trainingen gingen (deels) 12 km per uur. Vandaag moest ik dan ook eerst even op gang komen om vervolgens te versnellen naar 12 en te eindigen op 13 per uur. Best wel pittig maar het ging.  Ik dacht iets van 60 gelopen te hebben maar nu ik het optel zijn het er 70 geworden. Valt weer mee. Tel ik zaterdag en zondag nog mee dan kom ik op 104 km in één week.

Het vertrouwen voor een goede afloop over twee weken groeit, maar 100 km is wel veel. Doel is een sub 8. Ik overweeg dit doel te verlaten. De tijd legt een onprettige druk op het evenement. Lekker lopen, finishen en dan maar zien waar het eindigt. Voelt beter.

This entry was posted in Wedstrijd and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Pittig trainingsblok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *